Sunday, February 26, 2012

Undang -undang cinta,

wah dah lama yana tak buat entry...kali nie yana nak buat entry tentang perasaan fitrah seorang manusia..sapa kat sini pernah falling in lurve angkat tangan cepat!!amboi bukan main ramai..ea eh segan -segan pulak TV Baby emoticondia....memang tak hairanlah kalau korang pernah jatuh cinta..sebab perasaan itu memang fitrah manusia..tapi korang tahu tak undang-undang bercinta...yelah korang ingat kat jalan raya jew ada undang-undang..bercinta pon sebenarnya ada tau..dan amat elok lah sangat kalau kita patuhi undang-undang tu..nak tau tak ape dia ??ni dia.. nah baca..

Hendaklah cinta kita itu didasari kepada cintakan Allah Taala.

Ertinya, cinta yang kita berikan kepadanya semata-mata kerana mengharapkan keredhaan Allah Taala. Allah Taala yang memberikan fitrah itu kepada kita, maka gunakanlah fitrah itu untuk menghampirkan diri kepadaNya.

Pastikan semasa menjalinkan hubungan cinta itu tiada hukum Allah Taala yang dilanggar.

Di antaranya ialah tidak ada pergaulan bebas, tidak berdua-duaan di tempat yang sunyi, tidak mendedahkan aurat, tidak mengabaikan asas-asas agama seperti solat dan lain-lain lagi.

Jangan mencintai seseorang lebih dari mencintai Allah Taala.

Maksudnya, janganlah kita mencintai seseorang itu lebih hebat daripada kita mencintai Allah Taala. Cintailah seseorang itu seadanya sahaja dan cintailah Pencipta cinta itu lebih dari segalanya


jangan sedih-sedih kalau putus cinta..menangis bagai nak rakTV Baby emoticonso jom patuhi undang-undang nie jadi hati kita sentisa akan tenang sebab isi last dalam undang-undang tu banyak membantu..yakinlah,adik-adik ku insyaallah boleh!!macam pernah dengar je kan..hihi

ok sampai sini dulu yew bye...wassalam...(pisst..pisst..yana pesan untuk diri yana sekali taw)

1 comment:

wAa syahirah said...

tengs , yup kita same . hehe . anyway done follow awk , sudi follow balik ek , so dah redi blom nak ambik rzt nanti , heee